7 Великолепни урока от Пабло Пикасо

От Mr. Self Development

Пабло Руиз Пикасо е известен художник, чертожник и скулптор от Испания, който е изживял по-голямата част от живота си във Франция. Той е известен като съоткривател на Кубизма и с широкото разнообразие на стилове въплътени в произведенията си.

Между най-известните му творби са прото-Кубистичните – Les Demoiselles d’Avignon (1907) и Guernica (1937),  изображението на германските бомбардировки над Гуерника през испанската гражданска война.

Пикасо демонстрира свръхестествен художествен талант  рисувайки по изключително реалистичен начин през детството и юношеството си. През първите десет години на 20-ти век стилът му се променя, тъй като изпробва различни теории, техники и идеи.

Неговите революционни художествени постижения му донасят всемирна известност и безмерно богатство, превръщайки го в една от най-известните личности на изкуството през 20-ти век.

7 Удивително успешни урока от Пабло Пикасо:

1. Действай!

„Действието е основният ключ към всички видове успех.”

Първата част на направено е правенето. За да успееш трябва да действаш. Събери на едно място „безмозъчна” стратегия за успеха си и работи по нея всеки ден, ден след ден. Успехът ще те намери само ако действаш. Ти деен ли си?

2. Бъди като дете!

„Всички деца са творци. Проблемът е как да останеш творец, когато пораснеш.”

Творците създават, за да успееш трябва да създаваш. Трябва да създадеш по-добър живот от този, който водиш в момента. Точно като дете ти имаш силата да създаваш. Въпросът е, ще го направиш ли. Може да измисляш извинения, можеш да се оплакваш или можеш да създадеш живота от мечтите си, започвайки точно сега.

3. Научи се да крадеш!

„Лошите творци копират. Добрите творци крадат.”

Когато откраднеш, ти го правиш твое собствено. Толкова твое, че дори човека, който е бил измамен не може да разбере, че е бил ограбен. Дай на откраднатите идеи нов вид, нова особеност, нов ъгъл, по начин по който само ти можеш. … Само лошите творци копират!

4. Първите неща първи!

„Всяко действие на създаване първо е действие на разрушаване.”

Понякога нещата се влошават значително, преди да се оправят. Дори след като изкачите една планина трябва да се спуснете надолу в дълбините на долината, за да изкачите следващата планина. Живота се случва на цикли, понякога трябва да разрушиш, за да израстеш.

5. Въображението е могъщо!

„Всичко, което можеш да си представиш е реално.”

Когато си представяш нещо ти го правиш реално. Тогава то съществува в света на въображението. Посредством правилните действия това въображение става реалност. Но всичко започва във въображението. Всяка велика компания, всяка велика представа е била някога просто идея във въображението на някой.

6. Мисли по-мащабно!

„Може този които си мисли, че може и не може, този които си мисли, че не може. Това е непреклонен, неоспорим закон.”

Има два вида хора, тези които си мислят, че могат, и тези които си мислят, че не могат, ти от кои си. Просто е, ако истински вярваш, че можеш да направиш нещо и ако успееш да задържиш това вярване през възходите и паденията, ще го направиш. Трябва да мислиш мащабно, а за да мислиш мащабно, трябва да говориш мащабно. Не става въпрос да говориш на другите, трябва да говориш „мащабно” на самия себе си.

7. Преживявай!

„Аз винаги правя тези неща, които не мога да правя, за да се науча, как да ги правя.”

Нищо не може да замени опита, преживяното. Прави това, което никога не си правил, за да получиш това, което никога не си получавал. Трябва да разшириш хоризонтите си. Трябва да навлезеш в непознати води. Когато го направиш, ще израстеш и ще се промениш.

 

Източник: http://www.mrselfdevelopment.com/

Превод: Константин Георгиев

Още 6 урока за живота от Пабло Пикасо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>