Ballroom Dancer

Наскоро гледах един филм, който успя истински да ме докосне. Филмът е документален. Разказва се за една мечта, една любов, изпепеляваща страст, болезнена амбиция, много емоции и преди всичко за живота. За част от живота на двама души, на един мъж и една жена. За живота на танцьорите по спортни танци. За началото, възхода и края на една състезателна танцова двойка по латиноамерикански танци.

Филмът с оригинално загалавие “Ballroom Dancer”, на режисьорите от Дания, Кристиян Холтен Бонке и Андреас Коефоед, в главните роли Славик Крикливий и Анна Мелникова, открива пред широката публика света на професоналните състезатели по спортни танци. Това, което прави този филм уникален е насочеността му, преди всичко, към чувствата, които бушуват в двама души отдадени на това изкуство. Чувства толкова силни, че събират двама души, както на паркета, така и в живота, въпреки всичко.

“Ballroom Dancer” е един разказ за силата на духа на две човешки същества с една цел. Приказка за човешките качества необходими на един състезател на най-високо ниво. Много близък поглед върху тънката граница между гения и лудостта, на практика. Филм представящ мощта, с която амбицията може да извиси един човек и да унищожи една любов. Болната амбиция, която ако липсва, не може да бъде постигнат истински успех, но и в същото време, ако не бъде контролирана и в разумни граници, изяжда и най-чистата и споделена мечта. Филмът е изпълнен от първата до последната минута с познатите на всички емоции. Емоциите, които събират, сближават и изпепляват хората. Филм за болката и радостта във всичките им измерения. Филм показващ линията, която не трябва да се прескача в човешките взаимоотношения, защото след нея няма друг път за всеки себеуважаващ се човек, освен да си тръгне и никога повече да не погледне назад.

“Ballroom Dancer” е един филм, който съвсем заслужено е в графата: трябва да се гледа!

Ето го и рекламният клип на тази история за любовта и професионалното партньорство:

 

 

А това е последният им танц:

 

.

One thought on “Ballroom Dancer

  1. Konstantin Georgiev

    Песента от последният им танц е от един руски филм от 1984 година, „Жестокий Романс”, казва се “А цыган идёт”. Този филм също си струва де се види.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>